Välillä juuri ne helpot ohjeet tuntuu olevan hukassa ja juuri siksi halusin tästä klassikosta uudelleen otoksen. Makaronilaatikko oli jo kouluiässä yksi suosikeistani ja tietenkin tätä voi tehdä vaikka millä muunnelmilla mutta tämän ohjeen kohdalla otan perinteisemmän lähestymisen.

Tavallaan olen pohtinut jo tovin kuinka ravinteikasta ruokaa makaronilaatikko. Yleisesti pasta ruuat on hiilihydraatti pitoisia mutta makaronilaatikossa kuitenkin, lihaa, kananmunia ja maitoa. Tietenkin pastassakin on omat ravinto-arvonsa, joten voi ainakin sanoa makaronilaatikon olevan duunarin ruokaa. Toki makaronilaatikkokin jakaa mielipiteitä, eikä ole yhtä oikeaa tai väärää, joten muunnathan ohjetta oman makusi mukaiseksi.

Makaronilaatikon parhaat lisäkkeet? Tietenkin ketsuppi kuuluu vakioihin mutta nostaisin myös esille etikkapunajuuret ja suolakurkkun. Koska tämän ruuan makuprofiili on niin puhdas, kaikki mausteinen suorastaan ryhdistää sitä. Voisin kuvitella myös mausteisten chutneytten, paahdetun sipulin ja sinapinkin olevan loistokkaita makupareina mutta tätä ateriaa varta vasten tarjosin klassikoita.

Koko ateria alle 10€:lla? Itseasiassa kyllä. Jauheliha oli tarjouksessa 3,99€, maito 1,10€, makaroni 0,25€, sipulit 0,6€ (puolet kilon pussista), kananmunat 0,8€ (puolet 10 rasiasta) ja mausteet/öljy 0,2€. Loppusummaksi tulee 7,06€ ja jos siihen lisätään vähän juustoraastetta niin ei se paljoa hintaa nostaa.

Makaronilaatikko

1ps makaronia (400g pussi)
1pkt jauhelihaa (700g rsa)
3 sipuli
1 litra maitoa
4 kananmunaa
suolaa, pippuria, öljyä
Juustoa* viimeistele halutessa

Laita isoon kattilaan vett kuumenemaan ja keitä siinä makaroneja n. 7min. Kuori ja pilko sipulit. Paista ne erissä jauhelin kanssa pannulla. Yhdistä syvässä astiassa kananmunat, suolaa, pippuria ja maito hyvin sekoittaen. Yhdistä vuuassa makaronit, jauhelihat, sipulit ja kaada lopuksi munamaito niskaan. Painele vielä pinta tasaiseksi ja paista uunissa 175 asteessa n. 45-60 min. Aivan paiston lopussa, lisää vuuan pinnalle juusto raaste niin saat kauniin ja maukkaan pinnan. Hyvää ruokahalua!

Ps. jos kasvisversiota kaipaat, tsekkaa tämä!

Vastaa


Looking for Something?