broilerin koivet resepti
Tästä uunipellistä riittää 2-3 hlö

Minusta laadukas kotikokkailu ja parhaat niksit pääsevät arvoon kun ruoka on maitavaa ja ei synny niin mahdottomasti tiskiä. juuri itsenäisyyspäiväksi sattui eräänlainen miesflunssa niin päätin vähän kokkailla.

Broilerinkoivet ovat siipien lisäksi yksi minun suosikki raaka-aineista. Liian usein näkee kun näitä erittäin maukkaita osia valmistetaan keskinkertaisesti tai jopa huonosti. Se että maku tarvitaan kunnolla niin koivet maustuvat luita myöten. Kun tähän lisätää se että samalla pellillä on uunijuurekset niin periaatteessa koko ateria on valmis kun broileri on kypsää. Löytyy myös yksi erikoisempi syy miksi suosin luullisia lihoja, teisitkö että niiden luut voi käyttä aterian jälkeen? Minulle on ihan tavallista kerätä kattilaan luut, peitellä vedellä ja keitellä liemeksi. Näin tulee ihan oikeasti hyödynnettyä koko raaka-aine parhaalla mahdollisella tavalla.

Makujen kuningas eli mausteinen ruoka yhdistettynä aurajuustoon. Homejuustojen paras maullinen olemus pääsee minun mielestäni parhaiten esille kun niiden seurassa on jotain mausteista. Jos epäilet, niin mietippä jokin nimeltämainitsematon jouluinen keksi, jossa on tietenkin mausteita yhdistettynä kermaiseen aurajuustoon.

broilerinkoivet uunissa
Periaatteessa mikä tahansa kova homejuusto käy mutta kun ollaan suomessa, auraa on helpoiten saatavilla.

Yhden pellin broilerinkoivet

Tarvitset
1 rsa broilerinkoipia
0,5kg porkkanaa
0,5kg perunaa
3rkl garam masalaa
1 sitruuna

100g aurajuustoa
babypinaattia tai muuta vihreää
loraus laadukasta oliiviöljy

Valmista näin:
Laita lämpenemmän 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuori ja pilko perunat/porkkanat ja laita ne uunipellille. Lisää myös broileri koivet ja mausteet. Sekoita hyvin ja lopuksi lisää päällle viipaloitu sitruuna. Paista uunissa n. 35-40min, tai kunnes kaikki on haluamassasi kypsyydessä. Kokoa lautaselle annos uunissa kypsyneistä herkuista ja viimeistele salaatilla, oliiviöljyllä ja murennetulla aurajuustolla.

Tämän aterian seuraan sopisi jokin kevyt punaviini mutta koska olin toipilaana, glögi hoiti homman 🙂 Hyvää ruokahalua!

broilerin koipi valmistus
Share:

3 Comments

 1. Minna Malmbäck
  14.12.2019 / 10:29

  Kiitos tästä ohjeesta, usein tosiaan jää koivet ostamatta kun en ole keksinyt miten maustan kun tykkään että pitää olla kunnolla makua. Onko sinulla luuliemeen ohjetta, ostin valmista pakastettua luulientä ja sepä olikin hyvää, tosiaan voin itsekin tehdä, käykö mitkä tahansa luut ?

  • Alexander
   Kirjoittaja
   15.12.2019 / 00:30

   Moikka Minna,

   Reseptissä on garam masalaa ja sillä saa kyllä hyvin makua, niinkuin currylläkin.
   Lientä saa melkeistään kaikista luista. Paahdan yleensä luut jos haluan enempi makua irti luista. Ihan yksinkertaisesti, vettä niin että peittyy ja tosi hiljainen keittäminen/ voimakas hautuminen noin 20-30 minuutin ajan riittää linnuilla. Jos on isompi elukka jonka luut on isompi, paahtaminen on aika must ja tietenkin keittoaikakin on pidempi. Jos liemeen jotain haluaa laittaa niin vihanneksien kuoret, laakerinlehdet ja kokonaiset mausteet ovat suotavia 🙂

   Alexander

 2. Minna Malmbäck
  15.12.2019 / 10:27

  🙏 Hienoa, Kiitos

Vastaa


Looking for Something?