Hietsun rannalle on avattu kesäsesongiksi uusi bistro nimeltä Badenbaden, ja sehän piti käydä kokeilemassa. Muistikuvani kahvilasta, jossa sai aikoinaan vähän sitä ja tätä katosi oitis, kun näin uudistuneen ravintolatila moderneine sisustuksineen. Theron Catering on ottanut haltuunsa entisen kahvilan ja tehnyt tilaan kohtuuhintaisen bistron, jossa on kaikille vähän kaikkea. Mukavana yllärinä vastassa oli ennestään muutaman vuoden takaisilta kokkikeikoilta tuttu Sami, joka nyt kesällä toimii BadenBadenin ravintolapäällikkönä.

Bistro Badenbaden
sijainti: Hiekkarannantie 11 00100 Helsinki
Hinta:  alkuruuat 12-17,5€, pääruuat  14-24€

Myönnetään, että olin epäileväinen ruokalistaa kohtaan, sillä siitä löytyy tosiaan enemmän kuin aukeamman verran vaihtoehtoja. Keittiökin oli kyllä iso ja istumapaikkoja riitti. Valinnan varaa oli listalla enemmän kuin tarpeeksi eli kaikkea burgereista, lampaan kareeseen ja pastaan. Otimme alkuun kuitenkin suosituksesta Toast Skagenin ja Green & Healthy salaatin.

badenbaden2
badenbaden3

Skagen oli valovuoden edellä ruotsinlaivan vastinettaan. Erityisen hyvää olivat käsin kuoritut ravut ja aavistus piparjuurta. Itse tykkään laittaa skageniin vielä hippusen enemmän piparjuurta tuomaan hyvää potkua, mutta tiedän, että se jakaa mielipiteitä. Salaatti oli pyynnöstä vegaaninen ja varsin täyttävä. Lisäksi se täytti lupauksensa olemalla terveellinen vaihtoehto. Alkuruoiksi annokset olivat oikeastaan todella isoja, mutta näitä voisi hyvin syödä pelkkänä pääruokana.

Aterian kruunu oli puolikas grillikana, joka ei ollut ainoastaan kaunis vaan myös aivan hirmuisen kokoinen annos. Tällä annoksella oli hintaa 16 € ja tästä olisi helposti syönyt vielä kolmaskin, olin nimittäin halkeamassa ja kanaa oli vielä jäljellä. Maullisesti kana oli mieto, vihanneksista ei annoksessa ollut pulaa. Bbq-kastike oli paksua ja mielestäni sen tilalla olisi voinut olla hyvin maustettu yrttiöljy tai vaikka chimichurry tuomaan kesäistä raikkautta. Sain kuulla myös, että sään petratessa terassille on tulossa kunnon kanagrilli ja se tark0ittaa, että juuri grillattua kanaa saisi suoraan grillistä terassin kupeessa.

badenbaden4

Ruoka oli selvästi suunniteltu myös isompaa ruuhkaa varten eli yksinkertaisuus näkyi jokaisessa annoksessa, eikä se välttämättä ole aina huono juttu. Ruoka on yksinkertaista ja helposti lähestyttävää, ei mikään elämys kulinaristille, mutta erittäin varteenotettava vaihtoehto rannalla oleileville ja lähistöllä asuville. Plussaa tietysti upeasta näköalasta ja ystävällisestä palvelusta.

Jälkiruokaa oli kahvilatuotteiden muodossa, mikä on näissä olosuhteissa varsin fiksu ratkaisu. Jäätelöä saa ulkoa jäätelökioskista, mutta voisin kuvitella, että jokin spesiaali, hintavampi jäätelöannos voisi olla ruokalistalla. Kuitenkin usein asiakas, jolle annetaan vaihtoehdoksi tilata jälkiruoka listalta, ottaa sen enemmän kuin mielellään.

badenbaden1
Alkoholittomasta skumpasta ei ole aina ollut positiivisia kokemuksia, mutta tämä holiton mansikkaskumppa oli itseasiassa todella hyvää. Ylipäätänsä ravintolan juomalista oli laaja ja kattava, niin holillista kuin holitonta.

Kehitettävää

Ruokalistalla on kaikille kaikkea, kiireisenä iltana voi olla haastavaa pitää yllä hyvää tasoa.
Grillikanan kastike voisi olla ohuempi ja raikkaampi, mutta tämä on makuasia.

Kehuttavaa

Rantaravintolaksi todella korkeatasoista ruokaa.
Varsin edullinen hintataso, 16 € grillikanasta, josta riittää useammalle!
Viihtyisä ravintolasali ja iso terassi, jolta hulppeat näkymät merelle.
Lapsi ystävällinen  ravintola.

badenbaden8 badenbaden7

Vastaa


Looking for Something?