Minulle viikonloput tarkoittavat kunnon syömistä ja kehon huoltoa. Runsas, värikäs, hitaasti syöty aamiainen on varma viikonlopun merkki. Arkisin aamupala on harvoin mitään glamuuria, ja se tulee hotkittua työmatkalla/töissä. Sen takia olen oppinut erityisesti arvostamaan viikonlopun rauhallisia aamiaisia yhdessä puolison kanssa. Jo sanana aamiainen on mielestäni juhlavampi, kuin aamupala, ja sopii siksi viikonloppuihin oivasti.

Oletko koskaan kokeillut lorauttaa jogurtin sekaan oliiviöljyä? Jos ymmärrät vähääkään hyvän oliiviöljyn päälle, tätä sinun pitää kokeilla. Nimittäin oliiviöljyn rasva ja hedelmäisyys pyöristävät rasvaista jogurttia ennestään. Entä miten olisi paahdetun leivän päälle munakasta? Paahdettu ruisleipä on ehkäpä suomalaisessa ruokapöydässä tuttu näky, mutta munakas leivän päällä ei välttämättä ole.

Tässä kuvia viime viikonlopulta. Yhdessä välissä emme juoneet viikonloppuisin kahvia, jotta saisimme taukoa jatkuvasta sumpin lipittämisestä, mutta nyt oli semmoinen aamu, että kahvi kyllä maistui.

Rauhallista viikonloppua!

Maustettu munakas

Tarvitset:
1 salottisipuli
1 kypsä tomaatti viipaloituna
5  pepperonisiivua
3 kanamunaa
50 g maitoa tai kermaa
pippuria, suolaa, oliiviöljyä

Valmista näin:
Kuutioi kuorittu sipuli ja pepperoni ja laita ne pannulle kuullottumaan oliiviöljyyn.

Yhdistä kanamunat ja maito/kerma ja kaada seos pepperoni- ja sipulikuutioiden joukkoon. Anna munamassan hiljalleen kypsyä. Asettele munakkaan päälle tomaattiviipaleet ja mausta loppua kohden. Voit laittaa leivätkin paahtumaan ajoissa, jotta kaikki on samaan aikaan lämmintä.

Jugukulho

Tarvitset:
2 dl paksua jogurttia
2 rkl Vavesaaren raparperihilloa*
2 rkl granolaa
1-2 rkl hyvää oliiviöljyä

Valmista näin:
Kokoa kulhoon ja syö, eikai tähän ole sen kummempia ohjeita 😀

*Tuote saatu blogin kautta

aamiainen  

Vastaa


Looking for Something?