Aikaisempi juttuni hakunilan yöruuasta oli loistava menestyt, joten päätin lähteä pienellä kierrokselle Tikkurilaan ja sen lähiöön. Alkuun selasin Google mapsiä ja valikoin paikat sen mukaan mistä löytyi kohtuullisen hyviä arvioita ja tietenkiin aiheeseen sopiva ruokatuote. Vaikka otsikossa ei lue, tämä kuuluu osaksi Vantaan elämykset postaus sarjaani.

Alkuun voisi kuvitella, että grillit/ snägit ovat kuoleva kansanperinne, mutta päätelleen arvioiden määrästä ja keskustelusta, se ei voisi olla kauempana totuudesta. Näin sunnuntai iltana olimme liikkeellä ja kuitenkin jokaisesta näistä paikoista tuntui ruokaa liikkuvan. Pidemmittä puheitta, mennään asiaan.

Olen kuullut tästä Balkan grillistä jo jonkinaikaa hehkutusta ja hiukan yllätyin että se menee kiinni jo 20.00 illalla, vaikka käyttääkin grilli nimistystä. Otin tähän tarkoituksella parkkipaikkaa omaavia ravintoloita ja täällä semmoisia löytyi. mielestäni juuri parkkipaikkoja omaavat ravintolat ovat yleensä hyvin aliarvioita siihen nähden kuinka moni autoilia haluaisi syödä hyvin. Ulkoa katsotuna tämä sininen pieni mökki vaikutti hiljaiselta mutta sisällä oli suorastaan ruuhkaa. otimme porilaisen (6,5€) ja auraburgerin (6,5€). Odotimme jopa 20 min mutta huomasimme samalla että ne bosnialaiset annokset olisivat olleet täällä niitä kokemisen arvoisia. Meidän annoksien kohdalla voisin sanoa, sanoa että ne oli keskinkertaisia. Ei siis huonoja mutta selkeästi bosnialaisiin annoksiin nähden kehnompia. Se mikä tässä paikassa jätti positiivisen mielikuvan oli että vesi ja kahvi kuului hintaan, samoin kun se että paikalliset asukkaat kävi täällä.

Super burger tai no joidenkin muistiin Elvis burger on ollut mielikuvissani pari kertaa kehno kokemus, vuosi kymmen sitten. Kuulin kehuja tästä paikasta hyvältä tutultani, joten päätin antaa sille uusinta mahdollisuuden. Toki niinkui aiemmankin kohdalla, täällä on parkkipaikkoja ja varsin hyvinkin. Ensi fiiliksenä tiskillä tervehdittiin ja tämän jälkeen jo tilasimme. Kysymyksinä, tuleeko jotain juotavaa ja kaikki mausteet? Odotimme ehkä 5 minuuttia ja annoksemme oli valmiina. Minulle tuli perus lihis (4,5€) ja kaverille tupla purilainen (5,5€). Annoksissa oli niin paljon tuoretavaraa ja makuja, että useimmat grillit kalpenevat jo kättelyssä. Tämä grilli yllättää myös myöhäisellä aukiolollaan. Luulen että tämän paikan tunnettavuus kantautuu hiukan Vantaan ulkopuolellekkin.

Souvlaki ei nyt ehkä kaikkien mukaan ole grilli mutta itse miellän gyroksen varsinaiseksi grilliruuaksi. Tikkurilan ”isoimman” maksullisen parkkipaikan keskellä sijatsee tämä poikkeuksellinen rakennelma. Astuimme sisään noin kuuden aikaan illala ja tämän tyhjempää ravintolaa en ole vähään aikaan nähnyt. Itseasiassa, seisoimme 5 minuuttia tiskin edessä, jonka jälkeen tarjoilia vei pöytään. Tilasimme yhden halloumipitan (8€) ja baklavan (4€), ja odotimme annoksia peräti puoli tuntia. Yllätten useampi takeway annosta tilannut haki ruokansa välissä kun odotimme. Tämä ei anna kauhean asiakasystävällistä kuvaa sisällä istuvalle vierailiaille. annokset saapui ja olihan ne kunnossa. Maullisesti, pähkinöitä vierastava kaverini tykkäsi baklavasta. Minulle pita oli kohtuullisen makuinen mutta koollisen hiukan snadi. Voi olla että tämä on enempi takeway ruokapaikka kuin mikään ravintola.

Se paras?
Tässä voitaisiin hetki keskustella ja heittää vaikka noppaa mutta puhtaasti tuoretavaran määrä ja hinta-laatu suhde ovat parhainmillaan super burgerissa. Myös se myöhäinen aukioloaika tuo omat pisteensä mutta vaihtelun nimissä nimissä, ovat kaikki tässä olevat paikat ainakin yhden käymisen arvoisia.

Näin jälkeenpäin pohdittuna, grillien kiertäminen on ihan kivaa hommaa. Ensi kerralla voisin vierailla myyrmäessä tai ehkä sipoon rajalla ja tehdä jatkoa tähä? Kerrohan kommenttikentässä omat kokemuksesi/ suosituksesi snägäreistä ja grilleistä 🙂

Share:

5 Comments

 1. Liina
  15.12.2019 / 22:30

  Tehkääpä vastaava kierros myös Espoon puolelle! Varsinkin Pohjanmaan grilli Kilossa on käymisen arvoinen. 👌🏻 Jään mielenkiinnolla odottamaan.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   15.12.2019 / 23:19

   Moikka Pauliina,

   Kiitos vinkistä! Pitänee tehdä se 🙂 Sitä pitää ensin pikkuse suunnitella ja sit vaan toteuttaa.

   Alexander

 2. Minna Malmbäck
  16.12.2019 / 08:20

  Nyt on mennyt ohi että olitko käynyt jo Bistro Liekissä jossa valmistetaan ruoka puuhiili grillissä ei tosin ole grilli tai snägäri mutta maukkaita burgereita ja pihvejä testattiin kun käytiin

  • Alexander
   Kirjoittaja
   16.12.2019 / 11:13

   Moikka Minna,

   Olen käynyt ja luokittelen sen ravintolaksi, joten se on omassa jutussaan niinkuin kaikki muutkin Vantaan premium paikat.
   http://aitoaarkiruokaa.fi/vantaan-elamykset-bistro-liekki/

   Teen nyt alkuvuodesta tikkurilan parhaista lounaspaikoista jutun mutta se vaatii vielä pikkuisen suunnittelua 🙂

   Aurinkoista alkuviikkoa Minna

Vastaa


Looking for Something?