Varsinkin näin talviseen aikaan monet kasvikset, kuten tomaatit, ovat maultaan aika vaisuja. Jos talven latteat maut ovat alkaneet jo kyllästyttää, on tässä yksi kokeilun arvioinen herkku: uunikuivatut tomaatit.

arkiruokaa_07032016_8

Yksinkertaisuudessaan homma menee näin:

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
Levitä lohkot uunipellille ja ripottele päälle halutessasi hiukan suolaa.
Kuivata uunissa 140 asteessa noin 2,5 tuntia.

Kuivatusaika riippuu hieman tomaattilohkojen koosta ja uunin tehosta. Ideana on kuitenkin kuivattaa tomaatteja pitkään, jolloin niistä tulee äärimmäisen mehukkaita ja makeita. Koska kyseisen herkun tekeminen on hiukan aikaavievää, kannattaa kerralla laittaa useampi pelti tulille.

Uunikuivatut tomaatit maistuvat ihan sellaisenaan, mutta suosittelen kokeilemaan niitä myös kylmien kastikkeiden pohjana. Tomaatteja voi myös säilöä, esimerkiksi öljyssä purkkiin, jolloin ne säilyvät vaikka seuraavaan satokauteen. Toisaalta itselläni ei ole vielä tomaatit säilyneet edes kuukautta kun herkkuhammasta alkaa kolottaa.

Vastaa


Looking for Something?