Hyvää ystävänpäivää! Täällä sunnuntai on kulunut rauhallisesti hyvästä ruoasta ja rennosta oloilusta nauttien.

Ajattelin pikaisesti vinkata, että arkisistakin ruoista voi tehdä helposti edustuskelpoisia, esimerkiksi vaihtamalla tutut raaka-aineet tuntemattomampiin tai leikittelemällä uusilla mauilla. Kerman sijaan voi kokeilla vaikkapa mascarponea tai helposti sulavaa juustoa. Rypsiöljyn voi taas vaihteeksi korvata oliiviöljyllä tai eksoottisemmalla seesamöljyllä.

arkiruokaa_10022016_1
Klassinen juustopasta paprikalla, rucolalla ja parmesaanilla. Mozzarellan sijaan kastikkeeseen tuli kuitenkin laadukasta sinihomejuustoa.

arkiruokaa_10022016_2
Kukkakaalicurrya riisillä ja kaalisalaatilla. Perinteisen valkoisen basmatiriisin sijaan käytössä oli kuitenkin täysjyväriisi. kasvisliemen asemasta käytin paahdetuista punajuurista tehtyä lientä jolloin riisistä tuli hiukan punertavaa.

 

Share:

Vastaa


Looking for Something?