Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Skøgul | ravintola Jätkäsaaressa

Sain kutsun bloggaajien illalliselle uuten Jätkäsaaressa sijaitsevaan ravintola Skøguliin. Yllättävää kyllä, en ollut aiemmin kuullutkaan ravintolasta, joten yritin ennakkoon jonkin verran myös tutkia, millaisesta paikasta on kyse.

Ravintola Skøgul on Aalto-yliopiston opiskelijoiden omistama ja se avattiin kesäkuun alussa. Nimi juontaa juurensa Skandinaviseen mytologiaan ja kyseessä on siis pohjoismaalaista ruokaa ja sesongin raaka-aineita. Skøgulin ajatuksena on tuoda lautaselle pohjoismaalaista henkeä modernisti. Liika hienostelu on jätetty pois ja ruoassa on paneuduttu makuun ja runsauteen kohtuullisessa hintaluokassa.

Ravintola Skøgul

Sijainti: Välimerenkatu 14 A, Helsinki
Hinta: alkuruoat n. 10 €, pääruoat 14 – 23 €, jälkiruoat 4-8 €

Pienen tovin huuhailin Ruoholahdessa ennen kuin törmäsin työmaahan, jonka takana olevassa rakennuksessa oli itse ravintola. Vaikea sitä ei tosin ollut löytää, lukihan ikkunoissa isolla Skøgul. Huomaisin myös, että ratikkapysäkki olisi ollut sopivasti aivan ravintolan edessä, turhaan siis haahuilin. Paikalla oli lisäkseni muita bloggaajia, Kulinaari, Marjon matkassa, Saaranlautasella sekä Tinskun keittiössä. Yksin ei siis tarvinnut illallistaa 🙂

Ensimmäisenä ruokana tuli lankku, josta löytyi marinoituna suomalaisia sieniä, tomaatti-concasea näkkärin päältä sekä perunasta tehty uppopaistettu leivos. Näissä kaikissa alkupaloissa oli hyvin selkeät maut ja erityisesti marinoidut sienet olivat mielestäni keskinkertaista parempia.

Toisena ruokalajina tuli kanasalaatti. Kokoa ja väriä annoksessa oli riittämiin, mutta makumaailmaltaan annos oli melko tavallinen ja turvallinen. Jokin yllätyksellinen tai poikkeuksellinen elementti olisi tässä voinut tehdä terää.

Vegaaninen sienirisotto sen sijaan oli oikein maukasta ja taidokkaasti valmistettu. Olen syönyt ja valmistanut itsekin paljon risottoa, joten voin sanoa, että risotto on haastava tuote valmistaa. Se pitää viimeistellä aina tilauksesta ja sen rakenne muuttuu muutamassa minuutissa. Tällä kertaa risoton rakenne oli kuitenkin onnistunut ja kaikki oli viilattu kohdilleen.

Karitsanpaahtopaisti porkkanapyreellä on melko turvallinen annos, mutta toisaalta myös toimiva perinteiselle ruokaravintolalle. Makujen puolesta kaikki oli kohdillaan, kastike ei ollut liian luirua ja paistikin oli hyvin rosee. Porkkanapyree oli hyvin rosmariininen ja maidottomaksi pyreeksi äärimmäisen hyvä.

Burgeri oli mielenkiintoinen ja sen seurassa oli juureksista tehtyjä ranskalaisia. Tietenkään juurekset eivät ole yhtä rapeita kuin perunat, mutta niissä oli ulkonäköä sekä makua senkin edestä. Burgeri oli päässyt hiukan kuivumaan, mutta oli siinä silti hyvä suutuntuma. Ei ehkä kaikista kovatasoisin burgeri, mutta ainakin alueeseen nähden erittäin hyvä.

Jälkkäristä, ahvenanmaalaisesta pannukakusta, en saanut edustavaa kuvaa blogiin laitettavaksi. Pannukakku oli kuitenkin rakenteen puolesta onnistunut, nimittäin kuohkeutta riitti. Kastiketta olisi voinut olla hiukkasen enemmän, mutta olimme näin pitkän menun jälkeen niin täynnä, ettei paljoa enempää tähän koneistoon mahtunut. Ravintolalla on lisäksi hyvinkin vahva cocktail-tarjonta ja saimme maistaa muutamaa listan tuotteista, joissa löytyi selkeää harjaantuneisuutta.

Kiinnitin huomiota myös siihen, ettei annoksissa ollut juurikaan yleisempiä allergeeneja. Harvassa annoksessa oli käytetty voita tai maitotuotteita, vaikka kyseessä oli pojoismaalaista ruokaa. Ruokatuote oli viilattu niin että gluteeniton, maidoton tai tarvittaessa vegaaninen ruoka onnistuu laadukkaasti.

Kehitettävää

Jotkin annokset, kuten kanasalaatti, olisi voinut kaivata jonkin erityisen piirteen, joka jäisi paremmin mieleen.
Tila oli todella valoisa ja suurista ikkunoista valo paistoi suoraan silmiin, mikä itselleni on iso aistirasite. Lisäksi tila olisi voinut kaivata jotain pehmeää elementtiä, esimerkiksi tyynyistä.

Kehuttavaa

Erittäin vahvoja makuja. Allergeenit oli otettu hyvin huomioon.
Ravintolatarjontaa alueelle, jossa ei ole liikaa kilpailua.
Varsinkin juuresranskalaiset iskivät makuhermooni ja niitä voisi olla perinteisten ranskalaisten sijaan useamminkin.

0 vastausta

  1. Olen käynyt täällä muutaman kerran lounaalla ja se on aivan ensiluokkainen. Hinta-laatu-suhde on todella kohdillaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?