Aina ei jaksa hifistellä. Varsinkaan silloin, kun on pitkä työpäivä takana ja ruokaa pitäisi saada pöytään asap. Silloin helppoakin helpommat täytetyt paprikat pelastavat nälkäkiukulta. Tässä ohjetta simppeliin arkiruokaan kuvien kera, olkaa hyvät!

Täytetyt paprikat ja kaali-porkkanasalaatti

Paprikoihin:
2 isoa paprikaa
2dl liotettuja ja keitettyjä mothpapuja (voi korvata esim. linsseillä)
1 punasipuli
1dl kasvisleintä
1dl kuivattuja suppilovahveroita liotettuna
1 tomaatti
n. 100g punakaalia
1 valkosipulin kynsi
hyppysellinen suolaa, pippuria, kuminaa ja tinjamia
1/2 sitruunan mehu

Salaattiin:
2 porkkanaa raastettuna
1 omena paloiteltuna
1 appelsiinin kuori ja mehu
200g hapankaalia suikaleina
1rkl seesamin siemeniä
1rkl kalakastiketta
50g kevätsipulia suikaleina
2rkl sweet chili kastiketta

  1. Aloita salaatista. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa siihen asti kunnes paprikat ovat valmiita. Voit tehdä salaatin valmiiksi odottamaan myös edellisenä päivänä.
  2. Kuutioi sipuli ja leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös tomaatti pieniksi kuutioiksi. Liota sieniä kasvisliemessä n. 5 min.
  3. Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipulikuutiot ja lisää joukkoon punakaali, pavut, tomaattikuutiot, suppilovahverot liemineen sekä murskattu valkosipulin kynsi. Paista kunnes punakaali on hieman pehmennyt, mutta vielä napakka. Lisää mausteet ja lopuksi purista joukkoon sitruunan mehu.
  4. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja täytä puoliskot paistoksella. Kypsennä paprikoita uunissa 180 asteessa n. 25-35 min.

arkiruokaa_04012016_3

Share:

Vastaa


Looking for Something?