Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kätevän grillaajan pöytägrilli ja mehukkaat entrecôtepihvit

Grilliruoka ja grillaaminen kuuluvat eittämättä kesään. Vaikka uhkaavat, että kylmää ja sadetta taas piisaa, niin kesätunnelman ylläpitämiseksi sitä nyt grillaa vaikka sateenvarjon alla.

Vaikka kaasugrillissä on toki puolensa, olen silti sitä mieltä, että hiiligrillistä saa maukkaimmat grilliherkut. Sain pienen yhteistyökoukeron kautta kätevän pöytähiiligrillin, jossa on tuuletin. Näin pystyn hallitsemaan hiillosta ja tarvittaessa lisäämään lämpöä. Pienellä pihalla pöytägrilli on toimiva ratkaisu ja tätä Barbecookin grilliä kehtaa myös ulkonäön puolesta pitää esillä.
grillipihvi1

Hiiligrilleissähän nyrkkisääntönä on se, että grilli laitetaan kuumenemaan hyvissä ajoin. Sopivan kuuman hiilloksen syntyminen nimittäin vie tovin. Odottelu kuitenkin kannattaa, sillä hyvällä hiilloksella grillistä vapautuu tasaisemmin lämpöä ja lopputulos on luonnollisesti parempi. Barbecookin pöytägrillissä on irrotettava hiilisäiliö, joka on helppo tyhjentää käytön jälkeen. Irrotettavien osien ansiosta grillin puhtaanapitäminen on muutenkin kätevää.

Mielestäni yksi parhaista grillattavista lihoista on entrecôte. Tällä kertaa kyseessä ei ole mikä tahansa entrecôte, vaan laadukas dry-aged entrecôte, jonka sain Familia Pron kautta. Jos grillaaminen ei silti ole sinun juttusi, käy toki vilkaisemassa ohjeeni pannulla paistetulle entrecôtepihville.
grillipihvi2

Grillattu entrecôte

Tarvitset:
entrecôtepihvi
suolaa, pippuria

Valmista näin:
Suolaa pihvin pinta ja jätä huoneenlämpöön, kunnes liha ei ole enää jääkaappikylmää.

Kuumenna grilli ja kun hiillos on kuumentunut, laita pihvi paistumaan. Paista entrecôtepihviä 2-3 minuuttia puoleltaan ja nosta sen jälkeen työlaudalle lepäämään 5-10 minuutiksi. Jos ulkona tuulee, nosta pihvi folioon, ettei se jäähdy.

Pippuroi pihvi juuri ennen tarjoilua. Tarjoilutyylistä riippuen voit myös viipaloida pihvin annoksia varten.

Grillasin pihvin seuraksi myös tuoreita retiisejä, niihin et tarvitse muuta kuin tipan öljyä ja suolaa. Grillaa kunnes pinnassa on väriä ja nosta suoraan lautaselle.

grillipihvi4 grillipihvi5

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?