Kun on kiire ja nälkä, turvaudun usein muutamaan hyväksi havaittuun ja supernopeaan arkiruokaan. Nuudelikeitto on yksi sellainen. Pikanuudeleita muutaman kerran syöneenä olen sitä mieltä, että liemessä olisi hyvä olla kunnolla makua, jotta lopputulos maistuisi joltakin eikä vain nuudeleille. Tosin tällä kertaa ei mennä pikanuudeleilla, vaan astetta isommilla munanuudeleilla. Itse en ala nuudeleita kotona venyttämään, myönnän.

Kun tarvitaan nopeasti hyvää ja helppoa, ovat kananmunat tarpeen. Keitetty kananmuna tuo sopivasti ruokaisuutta nuudelikeittoon. Tällä kertaa myös liemessä on paljon ravinteita. Kokoon keitetyssä liemessä voi olla jopa 10 grammaa proteiinia per 100 ml lientä, joten ruoan jälkeen ei ole heti taas nälkä.

Liemeen saa monipuolisia makuja misotahnalla ja muilla aasialaisilla sooseilla. Sain Ruoka&Viini messuilta mukaan Spice-Up! sarjan uusia korealaisia misotahnoja, joista löytyy rutkasti makua. Misotahnoja on olemassa monia erilaisia ja juuri tätä, jota käytin liemessä ei löydy vielä Spic-Upin sivuilta, mutta monille tutumpi gochujang voi olla helpompi löytää. Misotahnassa on sen verran suolaa, ettei sitä tarvitse erikseen lisätä. Lisäksi minulla oli vielä muutaman viikon takaa tuoretta merilevää Arvo Kokkoselta, ja nehän sopivat nuudelikeittoon mainiosti.

Nuudelikeitto

Nuudelikeitto väljässä liemessä

Tarvitset:
1 levy munanuudeleita (suolaa keitinveteen)
5 dl lientä (käytin aiemmin viikolla valmistamaani kanalientä, mutta myös liemikuutiosta ja vedestä valmistettu liemi toimii hyvin)
2 rkl Spice-Up! Denjangia (voit käyttää myös gochujangia, joka on helpommin löydettävissä)
1 dl tuoretta levää liotettuna
2 kanamuna
1 kevätsipuli
koristeeksi muutama fritattu sipuli sekä herneenversoa

Valmista näin:
Keitä kanamunia reilu 5 minuuttia, kaada vesi pois. Anna kananmunien jäähtyä hetki, ennen kuin kaadat päälle kylmää vettä, näin saat kuoret helposti pois.

Keitä nuudeleita varten runsaasti vettä ripauksella suolaa ja keitä nuudeleita kaksi minuuttia. Nosta tämän jälkeen kattila levyltä, jotta nuudelien kypsyminen hidastuu.

Keitä kokoon lientä. Leikkaa ohuelti kevätsipuli ja lisää se liemen joukkoon. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon misotahna, sekoita ja maista. Jos makua on riittävästi, kokoa annokset. Laita kuhon pohjalle nuudeleita ja levää, päälle kanamuna, sitten lientä ja lopuksi koristeeksi fritattua sipulia ja herneenversoja.

Tässä video jossa valmistan kyseisen nuudelikeiton!

4 Comments

 1. MarSu
  2.3.2018 / 13:04

  Sattuipa hyvin kun löysin juuri pussin kuivatettuja leviä ruokakomerosta. Joo meillä on toistaiseksi sellainen mutta putki-ja keittöremontti on tulossa. Teenkin nyt yksinkertaista nuudelisoppaa.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   2.3.2018 / 19:15

   Moikka Marsu

   Remontista puheenollen, meillä oli juuri tammikuussa remppa 🙂 Syötiin aika paljon ulkona tuolloin kun otettiin samaan syssyyn laivareissu.
   Toisaalta Tasokkaat pussinuudelit ovat oikeasti tosi hyviä ja siksi ne japanilaiset bisnes miehetkin niitä hotelleissa syö 🙂

 2. 5.7.2018 / 20:32

  Tosi kiva ohje! Hauskaa, että tähän törmäsin nuudelikeittoa etsiessäni. Joinain päivinä pikaruoka on ainoa pelastus!

  • Alexander
   Kirjoittaja
   5.7.2018 / 20:37

   Ole hyvä Goodlifebyme
   Joidenkin reseptien tarkoitus on olla helppoja 🙂
   Sinulla on hieno blogi!

Vastaa


Looking for Something?