Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lämmin talvisalaatti

Pyrin aina käyttämään raaka-aineet 100-prosenttisesti ja hyödyntämään erityisesti vihannesten kaikki käytettävissä olevat osat. Säästän tarkoituksella esimerkiksi kukkakaalin varren sen jälkeen kun olen käyttänyt nuput. Liian usein kukkakaalista syödään vain nuput ja loppu heitetään pois, vaikka koko kukkakaalin voisi syödä.

Tällä kertaa kukkakaalin jämät pääsivät osaksi lämmintä spelttisalaattia.

arkiruokaa_24012016_2

Lämmin talvisalaatti

3dl täysjyvä spelttijyviä
7dl lintulientä tai kasvislientä
1 kesäkurpitsa
3 porkkanaa
1 kukkakaalin keskiosa ja varsi
1 keltasipuli
1 sitruunan mehu
kourallinen lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria

Keitä spelttijyviä pakkauksen ohjeen mukaan, vajaan tunnin ajan. Itse käytin keitinnesteenä aiemmin riekosta valmistamaani lientä, mutta kasvisliemi kävisi tähän myös.

Speltin kypsyessä valmista salaatin kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa, kuoritut porkkanat ja sipuli rennosti paloiksi. Viipaloi kukkakaalin keskiosa ja varsi ohuehkoiksi viipaleiksi. Paahda kesäkurpitsa, porkkanat, sipuli ja kukkakaali kuumalla pannulla ilman öljyä. Tarkoitus on pikaisesti hiillostaa kasvikset pinnalta, jolloin ne jäävät vielä vähän rapeiksi. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Vinkki: kasvikset kannattaa paistaa muutamassa erässä, niin saat niihin kauniimman hiillostuksen.

Sekoita kasvikset ja kypsä speltti. Silppua joukkoon lehtipersilja ja purista sitruunan mehu. Tarjoile salaatti esim. pehmeän juuston ja marinoitujen sipulien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?