Harvinainen tiistaivapaa osui sopivaan saumaan ja piti sisällään mm. lounastusta kokkikollegan kanssa. Kappelin lounasta kanssani lähti testaamaan keittiömestari Santeri. kumpikaan meistä ei ollut koskaan käynyt Kappelissa aiemmin, joten oli ehkä aikakin!

Ulkoapäin ravintolarakennus on hieno ja sijaitsee paraatipaikalla keskellä Espan puistoa. Kappeli on rakennettu vuonna 1867, perinteisempiä yksityiskohtia, kuten suurta kattokruunua, tasapainottaa muuten pelkistetty dekoori. Kello 11.00 olimme ainoat lounasasiakkaat, eli ruuhkaa ei ainakaan ollut.

kappeli2

Otimme taiteilian menuun ja saimme hiukan konditoria pH7 leipää. Leivän kanssa oli tarjolla voita, joka harmi kyllä oli liian kylmää levitettäväksi. Toisena levitteenä oli kikherneistä ja aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa, joka puolestaan oli ihan hyvää.

Alkuun tuli ankkaa kahdella tapaa. Tästä annoksesta voisi tuumailla, että hyvää oli: leipä oli rapeaa, lisäkkeet hyvin tasapainoisia ja kyljessä vähän raitajuuri-spiraalia. Annoksella oli ulkonäköä ja jokaisella komponentilla oli joku tarkoitus. Odotuksemme olivat aika matalalla ravintolaan saapuessa, mutta alkuruoka osoittautui kuitenkin hyväksi.

Pääruokana ollut ylikypsä härkä kesti hiukkasen pidempään tulla pöytään. Annos oli aika perinteinen eikä maullisesti erityisemmin tunteita herättävä. Pohdimme, että ruoka voisi kaivata hiukan uusia tuulia, mutta selvästi ideana on tarjota jotain klassisempaan makuun, ja perinteisemmälle ruualle on varmasti myös oma asiakaskuntansa. Päätarpeet ruuan suhteen tuli kuitenkin täytettyä, eli ruokaa oli riittävästi ja se maistui.

kappeli3

Kehitettävää

Tarjolla olisi voinut olla saaristolaisleipääkin, se olisi sopinut vuodenaikaan.
Leivän kanssa tarjottu voi olisi voinut olla pehmoisempaa eikä jääkaappikylmää.
Pääruokaan kaipasin koristeiden sijaan jotain hapokasta komponenttia, ehkä suolakurkkua jossakin muodossa tai marinoituja vihanneksia?

Kehuttavaa

Alkuruoka oli hyvä ja maukas, ylitti odotukset.
Tilassa on oma nostalginen tunnelmansa.
Varmistimme tarjoilijalta että ravintolasta löytyy vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto

kappeli4

Vastaa


Looking for Something?