papupata ja emilia lanu

Olen jo  jonkin aikaa pohtinut, kuinka tekisin enempi Youtubeen sopivampaa sisältöä, mutta siten, että se sopisi Instaan ja Faceenkin.

Haasteita tuottaa se, että joka kanavaan on videoille hiukan eri formaatti ja sisällönkin suhteen pitää suunnitella aika paljon. Formaatti 9:16 toimii Facessa, mutta suoraan Instafeediin sen pitäisi olla 1:1 ja IGtv:ssä puolestaa 16:9. Kun näitä haasteita on hetki palloteltu, voidaan miettiä millaisia ongelmia tuottaa puolestaan isohkot mediatiedostot ja niiden liikuttelu tai editointi. Otan enemmän kuin mielelläni ajatuksia vastaan, mitä minun kannattaisi tehdä? Mennään sitten itse asiaan, eli ruokaan.

Pavut  ne vain sopii kotikokkailuun aivan loistavasti. Mustapapu lienee yksi suosikeistani, mutta sen kanssa tarvitaan hyvä määrä makuja ja raikkautta, jotta kombinaatio olisi vaivansa väärti.

Tässä reseptissä makua tuo harissa, joka on siis tunisialainen mausteinen chilitahna, jota myydään nykyään lähes joka marketista. Minun makuuni harissa ei ole niin vahvaa, joten käytän sitä aivan kuten tomaattipyrettäkin, eli omatunnon mukaan. Harissan maku aktivoituu parhaiten kun saan hiukan freesattua sitä esimerkiksi oliiviöljyssä. Videolla käyttämäni harissa on Sevanin, joten voin ruokaa syöneenä todentaa ainakin sen olevan erittäin hyvää. Huom, jos et ole tottunut tuliseen ruokaa, laita hiukan vähemmän kuin ohjeessa lukee koska  tästä tulee aika tulista 🙂

Tämän kertaisessa videossa on myös pienenä bonarina puolisoni Emilia kokkaamassa seurassani ja jatkossa yritän saada yhä enemmän käsipareja kokkaamaan seuraani, jolloin tekemisestä tulee ehkä sosiaalisempaa.

Harissa papupata suurella sydämellä

Tarvitset:
3 dl kypsiä mustia papuja
1 dl harissaa
1 plo Nams tomaattimehua
3 dl kasvislientä
1 sipuli
2 rkl mausteita (currya tai garam masalaa)
3-4 tomaattia
1 chili
1 pala inkivääriä (noin 5cm)
viimeistelyyn sitruunan mehua
1 dl kookosmaitoa
loraus laadukasta oliiviöljyä
ripaus aitoa ceylon kanelia

Valmista näin:
Lorauta pataan oliiviöljyä ja paista siinä pilkottua sipulia ja chiliä. Lisää sitten joukkoon mausteet ja harissa ja paistele vielä hetki. Lisää sitten pavut, inkivääri, tomaattimehu ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Maistele ja jos seos on tulista ja hiukan paksuuntunutta, nosta pata lämmöltä ja lisää kookosmaitoa ja sitruunaa joukkoon.

 

Share:

2 Comments

 1. Mikko Pihlajakangas
  13.4.2019 / 22:47

  Tuleeko harissaa varmasti 1dl? Kuullostaa todella suurelta määrältä.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   14.4.2019 / 11:09

   Moikka Mikko,

   juu 1 dl , tykkään tulisesta 🙂
   toisaalta pitäs varmaan kirjoittaa ylös että laita vähemmän jos et ole tottunut tuliseen. Kiitos huomautuksesta 🙂

Vastaa


Looking for Something?