Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Cargo, rentoa kasvisruokaa

Kasvisruokatrendi näkyy nyt todella myös Helsingin ravintoloissa – menuita vahvistetaan kasvisannoksilla ja uusia vegerafloja ja -kahviloita tupsahtelee kartalle kiihtyvään tahtiin. Tykkään!

Kävimme tässä yhtenä arki-iltana testaamassa kasvisravintola Cargon valikoimaa. Olin aiemmin kuullut ravintolasta hyvää ja tietysti myös villiyrttiguru Sami Tallbergin suunnittelema menu kiinnosti. Kampista käveli ravintolaan noin kymmenessä minuutissa, ratikalla olisi pyyhältänyt vieläkin nopeammin.

aitoaarkiruokaa_cargo_3

Ruoka tilattiin suoraan tiskiltä kahvilatyyliin. Annoksissa näytti olevan hyvä määrä käsityötä, joten saimme odotella niitä tovin. Onneksi odotus palkittiin!

Tilasin Cargon vegaaniburgerin, jonka kylkeen kuului friteerattua kukkakaalia. Burgeriksi sanoisin sen olleen yksi ainutlaatuisimmista, käsityötä oli lähes kaikki paitsi kuoret, veikkaan. Maultaan aika sinappinen burgeri täydentyi hiukan tulisella kastikkeella ja rakennetta kokonaisuudelle antoi rapeat kukkakaalit.

aitoaarkiruokaa_cargo_2

Puolisoni päätyi puolestaan kokeilemaan kesäsalaattia. Annoksen villiyrteistä tunnistin ainakin saksankirvelin. Kevyehkö ja raikas salaatti maistui mainiosti kuuman kesäpäivän päätteeksi. Suurempaan nälkään kannattanee kuitenkin harkita alkuruokaa tai jotain kylkiäistä salaatin lisäksi.

aitoaarkiruokaa_cargo_1

Tunnelma Cargossa oli mutkaton ja rento. Ravintolan kattoterassi oli aurinkoisena iltana tupaten täynnä, mutta alakerrassa oli mukavan väljää. Tällä kertaa meillä ei ollut aikaa kuin vain pääruoille, mutta ravintolassa viihtyisi varmasti pidemmänkin kaavan mukaan syöden. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?