Alex

Ruoka on ollut yksi suurimmista intohimoistani jo lapsuudesta lähtien. Kiinnostus ruokaa ja ruoanlaittoa kohtaan ajoi opiskelemaan kokkikouluun ja ammattikorkeakouluun restonomiksi. Olen tehnyt alalla töitä jo yli kymmenen vuotta. Edelleenkin hyvä ruoka jaksaa innostaa eikä kokkailu työpäivän jälkeen siihen lopu. Kotikeittiössä tuleekin kokeiltua kaikenlaisia reseptejä ja raaka-aineita. Pääni on jatkuvasti täynnä ideoita ja visioita ruoasta ja reseptien kehittämisestä. Blogin tarkoitus olikin alunperin olla paikka kaikille hyville ideoille ja parhaimmille resepteilleni. Tietysti takana oli myös ajatus siitä, että joku muukin saattaisi olla kiinnostunut samoista asioista ja ehkä saada inspiraatiota ja hyötyä arkiruokaan blogistani.

Nautin hyvistä mauista ja olen totaalinen kulinaristi. Olen kuitenkin kokemuksen kautta oppinut, kuinka suuri merkitys ruoalla on myös fyysiseen hyvinvointiin. Siksi kiinnostuinkin wholefoods-ajatuksesta. Pyrin ruoanlaitossa käyttämään mahdollisimman prosessoimattomia, puhtaita ja autenttisia raaka-aineita, joissa on paitsi moninkertaisesti teollisia vastineitaan enemmän makua, myös hyvinvointia kohottava vaikutus.

En noudata mitään tiettyä ruokavaliota. Saatat kuitenkin huomata, että suurin osa blogissa jakamistani resepteistä on joko täysin tai lähes vegaanisia ja sisältävät harvoin lisättyä sokeria. Tämä johtuu siitä, että olen huomannut kasvisvoittoisella ja puhtaalla ruoalla olevan positiivisin vaikutus omaan terveyteeni ja arjessa jaksamiseen. Silloin tällöin nautin kuitenkin itse tehdyistä pizzoista, burgereista tai jälkiruoista, sillä välillä arkeen kuuluvat myös ei-niin-terveelliset herkkuhetket.

Toivottavasti viihdyt blogissa ja löydät täältä inspiraatiota rentoon ja terveelliseen ruoanlaittoon!

Jos mieleesi heräsi ajatuksia tai kysymyksiä, tavoitat minut sähköpostitse täältä:
alexander.arkiruokaa@gmail.com

Löydät minut myös somesta:
Facebook
Instagram
Youtube
LinkedIn Täältä löytyy myös Cv:ni

Blogissa on ollut alusta asti mukana myös puolisoni, jonka teknisistä taidoista on ollut korvaamaton apu. Emilian käsialaa ovat mm. blogikuvat sekä blogin visuaalinen ilme.

Emilia