Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vaihtelua arkeen – aamupala

Silmät vähitellen aukeavat, vaikka vielä väsyttää. Pitäisi nousta, pukea ja mennä töihin. Valon pilke, teevesi alkaa höyrytä. Aamun kohokohta ainakin minulle on aamupala. Heräilen jo heti kuuden jälkeen, vaikka menen töihin vasta yhdeksään, joskus myöhempäänkin. Haluan aloittaa päiväni hyvä maku suussa ja ehtiä syömään aamiaista kaikessa rauhassa.

Aamupalani ovat muuttuneet paljon vuosien mittaan. Perinteiset puurot, leivät, jugurtit ja myslit ovat vaihtuneet tuorepuuroihin ja smoothiesiin. Tosin silloin tällöin kokkaan aamiaiseksi jotain ihan muuta.

Hedelmä-marjasalaattia ja itse leivottua kaurakeksiä, tattari-porkkana-siemenleipäsiä, sienipiirakkaa, tomaatti-avokadosalsaa ja tietysti teetä. Huolella laitetun aamupalan kruunaa kaunis kattaus.

Hedelmäsalaatti koostui omena- ja nektariinikuutioista sekä lähimetsän mustikoista.

Sienipiirakka ja tattarileipänen saivat päällisikseen raikkaan salsan tomaatista, avokadosta ja marinoidusta sipulista.

Tattari-porkkana-siemenleipäset

1 osa tattarijauhoja
1/2 osaa siemeniä, esim. auringonkukan, kurpitsan tai hampun siemeniä
1/2 osaa chiasiemeniä tai pellavansiemenrouhetta
1 osa vettä (voit käyttää myös maitoa, kasvimaitoa tai vaikka haudutettua teetä)
1 osa porkkanaraastetta
ripaus suolaa
kuivattuja yrttejä, kuten basilikaa, timjamia tai rakuunaa (oman maun mukaan)

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti – tässä auttaa, jos sekoittaa keskenään ensin kaikki kuivat aineet ja porkkanaraasteen ja lisää vasta sitten nesteen. Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia ja levitä sen jälkeen mahdollisimman ohueksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauttaaltaan vähän väriä. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa neliöiksi. Leipäset voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Leipä on hiukan näkkärin tyyppinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?